Werkwijze

Mijn aanpak is meer dan alleen ontwerpen; het is een reis om jouw visie tot leven te brengen. Van ons eerste inspirerende gesprek tot het afstemmen van de laatste details, ik sta klaar om samen met jou een uniek en doordacht ontwerp te creëren. Laten we samen aan de slag gaan en ontdekken hoe we jouw ideeën werkelijkheid kunnen maken."

1. Stappenplan om jouw bedrijf op de kaart te zetten

Persoonlijk contact is een belangrijke pijler in mijn werk als grafisch ontwerper in Groningen en Drenthe. Ik ben nieuwsgierig naar jou als persoon en ik popel om jouw ideeën te horen. We beginnen daarom met een face-to-face merksessie die zo’n 2 uur in beslag neemt. In dit gesprek gaan we uitgebreid over jouw product of dienst sparren. We buigen ons over aantal vragen, die onmisbaar zijn om inzicht te verkrijgen. Tijdens dit gesprek gaan we aan de slag met vragen als:

 

  • Wat heb jij te bieden?
  • Hoe wil jij dat je product of dienst overkomt?
  • Waar zit je doelgroep?

2. Ontwerptraject met een mix van denkrichtingen

Is dit helder, dan gaan we verder met het ontwerptraject. Onderdeel hiervan is een presentatie met 2 of 3 denkrichtingen van mijn kant. Ik kies er bewust voor om met meerdere denkrichtingen te werken. Niet alleen om jou meer keuzes te geven, maar ook om je goed te laten nadenken over de voorkeur, die zich misschien al in je brein heeft genesteld. Waarom heb je deze voorkeur en hoe reëel is die? Waar voel jij je goed bij en welke denkrichting past het beste bij wie jij bent en wat je als bedrijf te bieden hebt? De kans bestaat dat we op heel iets anders uitkomen, dan jij van tevoren dacht. Met mijn visie en expertise laat ik jou met een open visie stilstaan bij de mogelijkheden voor jouw merk en de ontwikkeling hiervan. Probeer daarom out of the box te denken en open te staan voor andere ideeën op het gebied van ontwerp en vormgeving. Samen bepalen we welke koers jij uiteindelijk vaart. Het doel is immers om jouw branding vanaf de start goed weg te zetten. Is dit helder, dan volgt het huisstijlhandboek van Ontwerpstudio Noord.

3. Huisstijlhandboek & merkontwikkeling

Branding is onmisbaar voor de zichtbaarheid richting je doelgroep. Samen kijken we welke stijl bij jou past. We gaan actief aan de slag met het vormgeven van je logo en het kleurgebruik daarbij. Je gaat hier letterlijk kleur bekennen. We zoeken naar een passend en overtuigend lettertype voor je website en een passend lettertype voor andere reclame-uitingen. In het huisstijlhandboek staat helder omschreven hoe we eenduidigheid in je merkontwikkeling realiseren. Hoe jij je klanten benadert, vind je hier in terug. Zie het huisstijlboek als een weerspiegeling van jouw bedrijf in boekvorm. Het biedt houvast, duidelijkheid en laat jou als ondernemer de juiste koers varen. Begint het al te kriebelen?

4. Ontwerpstudio Noord jouw specialist in huisstijl

Met mijn expertise weet ik welke vragen ik op jou moet afvuren om de kern van jouw ondernemersgeest bloot te leggen. Ik heb een groot netwerk dat ik kan inzetten om aan al jouw wensen te voldoen. Laten we alles op alles zetten om jouw ondernemerschap succesvol te lanceren met een ontwerp dat ijzersterk bij jouw doelgroep binnenkomt. Als we jouw ondernemersdroom in één keer glashelder in de markt zetten, betaalt zich dit zonder meer terug. Bij jou moeten je klanten zijn en reken maar dat dit helder is met jouw huisstijl. Direct beginnen met jouw branding? Laten we een afspraak inplannen en kennismaken. Ontwerpstudio Noord werpt zich graag op als specialist in jouw huisstijl, marketing en branding en doet dit voor klanten in Groningen en Drenthe.

WhatsApp openen
Snel even iets weten?
Contact met Patrick, je ontwerper.
Hi 👋 Heb je een vraag, stel hem gerust!